Citromos, borsos halfilé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Citromos, borsos halfilé

Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri halfilé (fagyasztott)
  • 1 citrom leve
  • kevés só
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kanál mustár
  • 2 kanál tejföl vagy főzőtejszín
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz rozé bor

Elkészítése:

A fagyasztott halfilét kiolvasztottam. Leitattam a nedvességet, majd borsot őröltem rá és megsóztam.

Forró olajban néhány fokhagymagerezd mellett, mindkét oldalán 3-3 percig sütöttem a halszeleteket, közben 1 dl bort öntöttem a serpenyőbe, majd mikor megsültek papírtörlőre szedtem és leitattam a zsiradékot.

Mikor minden szelet megsült, a serpenyőben maradt lére 1 kanál mustárt és 2 kanál tejfölt, kevés citromlevet öntve, összeforraltam (elkészíthető a mártás főzőtejszínnel is).

A közben elkészült vajas krumplipürével és zöld salátával tálaltam, bőséges mártással.