Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsos lazac majonézes jégsalátával recept

Borsos lazac majonézes jégsalátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg friss vagy fagyasztott vadlazac
    • 1 teáskanál színes bors
    • ízlés szerint só
    • 1/2 citrom
    • 2 evőkanál folyékony margarin

    A körethez:

    • 1 fej jégsaláta
    • 2 dl tejföl
    • bors
    • 1 teáskanál mustár
    • 3 evőkanál majonéz
    • 1 evőkanál méz
    • 2 szál újhagyma
    • 1 teáskanál citromlé

    Elkészítése:

    A lazacot négybe vágjuk, megmossuk, majd teljesen megszárítjuk. Enyhén besózzuk, megszórjuk a borssal, majd 20 percig pihentetjük.

    A vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd oldalanként 5-5 percig sütjük rajta a halat.

    A salátát megmossuk, megszáírjuk és apróra vágjuk az újhagymával együtt. A majonézt összekeverjük a tejföllel, mustárral és ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal és a citrom levével. A hagymás és a salátát beleforgatjuk, majd a hallal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá