Borsos lazac majonézes jégsalátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 40 dkg friss vagy fagyasztott vadlazac
  • 1 teáskanál színes bors
  • ízlés szerint só
  • 1/2 citrom
  • 2 evőkanál folyékony margarin

A körethez:

  • 1 fej jégsaláta
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál méz
  • 2 szál újhagyma
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítése:

A lazacot négybe vágjuk, megmossuk, majd teljesen megszárítjuk. Enyhén besózzuk, megszórjuk a borssal, majd 20 percig pihentetjük.

A vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd oldalanként 5-5 percig sütjük rajta a halat.

A salátát megmossuk, megszáírjuk és apróra vágjuk az újhagymával együtt. A majonézt összekeverjük a tejföllel, mustárral és ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal és a citrom levével. A hagymás és a salátát beleforgatjuk, majd a hallal tálaljuk.