Baconbe tekert rozmaringos tengeri halfilé recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 80 dkg halfilé
- 1 citrom leve és héja
- fél kg szeletelt bacon
- bors
- olívaolaj
- rozmaring
- köretnek párolt rizs
Elkészítése:
A halszeleteket vágjuk 2 ujjnyi csíkokra.
Melegítsük a sütőt 200 fokra.
Fűszerezzük be a halat rozmaringgal, finomra reszelt citromhéjjal, borssal (sóra nem lesz szükség, mert a szalonna elég sós). Minden szelet halfilé köré csavarjunk annyi bacon szeletet, amennyi szükséges, hogy átérje.
Egy tepsit kenjünk ki olívaolajjal és ebbe fektessük a becsomagolt halszeleteket. Süssük pirosra kb 20 perc alatt.
Párolt rizzsel, majonézzel kínáljuk!
Forrás: https://scarletsite.hu/node/54
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.