Baconbe tekert rozmaringos tengeri halfilé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg halfilé
  • 1 citrom leve és héja
  • fél kg szeletelt bacon
  • bors
  • olívaolaj
  • rozmaring
  • köretnek párolt rizs

Elkészítése:

A halszeleteket vágjuk 2 ujjnyi csíkokra.

Melegítsük a sütőt 200 fokra.

Fűszerezzük be a halat rozmaringgal, finomra reszelt citromhéjjal, borssal (sóra nem lesz szükség, mert a szalonna elég sós). Minden szelet halfilé köré csavarjunk annyi bacon szeletet, amennyi szükséges, hogy átérje.

Egy tepsit kenjünk ki olívaolajjal és ebbe fektessük a becsomagolt halszeleteket. Süssük pirosra kb 20 perc alatt.

Párolt rizzsel, majonézzel kínáljuk!