Amerikai törpeharcsa pörkölt recept

Hozzávalók:
- 2,5 kg amerikai törpeharcsa
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 darab paprika
- 1 darab paradicsom
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 1 kiskanál hal fűszerkeverék
- só
- bors
Elkészítése:
A konyhakészre előkészített harcsát sózzuk le és hagyjuk állni a sóban 1-2 órán át, majd utána mossuk le a sót.
Dinszteljük össze a hagymát, fokhagymát, szalonnát, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott paprikát és paradicsomot. Keverjük el benne a fűszerpaprikát és hal fűszerkeveréket, majd adjuk hozzá a hal fejét és a farkát.
Öntsük fel kb 2 liter vízzel, majd alacsony lángon főzzük kb 1 órán át az alaplevet. Amikor a hagyma, a paprika és a paradicsom is szétfőtt, készen van az alaplevünk. Tegyük bele a halhúst és 10-15 perc alatt főzzük készre a haldarabokat. Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük sóval, borssal tálalás előtt.
Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel. Csipetke illik hozzá a legjobban!
Tipp:
Ez fajta törpeharcsa jóval nagyobbra nő, mint az általunk eddig jól ismert törpeharcsa. A súlya elérheti akár a 3 kg-ot is. Boltokban már hozzá lehet jutni, érdemes kipróbálni. A húsa finom ízletes és nem sok szálkát tartalmaz. Pörköltnek, egyben sütve vagy feldarabolva paprikás lisztben forgatva is elkészíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »