Hozzávalók:
Elkészítése:
A konyhakészre előkészített harcsát sózzuk le és hagyjuk állni a sóban 1-2 órán át, majd utána mossuk le a sót.
Dinszteljük össze a hagymát, fokhagymát, szalonnát, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott paprikát és paradicsomot. Keverjük el benne a fűszerpaprikát és hal fűszerkeveréket, majd adjuk hozzá a hal fejét és a farkát.
Öntsük fel kb 2 liter vízzel, majd alacsony lángon főzzük kb 1 órán át az alaplevet. Amikor a hagyma, a paprika és a paradicsom is szétfőtt, készen van az alaplevünk. Tegyük bele a halhúst és 10-15 perc alatt főzzük készre a haldarabokat. Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük sóval, borssal tálalás előtt.
Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel. Csipetke illik hozzá a legjobban!
Ez fajta törpeharcsa jóval nagyobbra nő, mint az általunk eddig jól ismert törpeharcsa. A súlya elérheti akár a 3 kg-ot is. Boltokban már hozzá lehet jutni, érdemes kipróbálni. A húsa finom ízletes és nem sok szálkát tartalmaz. Pörköltnek, egyben sütve vagy feldarabolva paprikás lisztben forgatva is elkészíthetjük.