Amerikai törpeharcsa pörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2,5 kg amerikai törpeharcsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kiskanál hal fűszerkeverék
  • bors

Elkészítése:

A konyhakészre előkészített harcsát sózzuk le és hagyjuk állni a sóban 1-2 órán át, majd utána mossuk le a sót.

Dinszteljük össze a hagymát, fokhagymát, szalonnát, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott paprikát és paradicsomot. Keverjük el benne a fűszerpaprikát és hal fűszerkeveréket, majd adjuk hozzá a hal fejét és a farkát.

Öntsük fel kb 2 liter vízzel, majd alacsony lángon főzzük kb 1 órán át az alaplevet. Amikor a hagyma, a paprika és a paradicsom is szétfőtt, készen van az alaplevünk. Tegyük bele a halhúst és 10-15 perc alatt főzzük készre a haldarabokat. Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük sóval, borssal tálalás előtt.
Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel. Csipetke illik hozzá a legjobban!

Tipp:

Ez fajta törpeharcsa jóval nagyobbra nő, mint az általunk eddig jól ismert törpeharcsa. A súlya elérheti akár a 3 kg-ot is. Boltokban már hozzá lehet jutni, érdemes kipróbálni. A húsa finom ízletes és nem sok szálkát tartalmaz. Pörköltnek, egyben sütve vagy feldarabolva paprikás lisztben forgatva is elkészíthetjük.