Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Afrikai harcsafilé sárgarépás sáfrányos rizzsel recept

Afrikai harcsafilé sárgarépás sáfrányos rizzsel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg afrikai harcsafilé
    • 3 dkg vaj
    • 1,5 bögre rizs
    • 2,5 bögre forró víz
    • 12 szál közepes sárgarépa
    • 2 kis fej hagyma
    • 1 citrom
    • kevés tárkony
    • 1 csokor petrezselyem
    • fehérbor
    • 1,5 dl főzőtejszín (10 %-os)
    • bors
    • sáfrány

    Elkészítése:

    Előző este a halfilét citromlével meglocsoljuk, egy éjszaka hűtőben tároljuk. Reggel kivesszük, sózzuk, borsozzuk fél órát pihentetjük, majd egy serpenyőben kevés vajon mindkét oldalát pirosra sütjük..

    Közben felteszünk főni 8 szál közepes sárgarépát.

    A rizshez a hagymát kevés olajon megfuttatjuk, ha összeesett hozzáadunk 4 szál karikákra vágott sárgarépát és fedő alatt addig pároljuk, amíg a répa félig megpuhul. Ezután hozzáadjuk a rizst és pár percig együtt pirítjuk a hagymával és a répával. Felöntjük forró vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a sáfrányt. A sáfrányból egy pár szálat teszünk csak, mert nagyon intenzív színt ad a rizsnek. Amikor a vizet magába szívta megszórjuk petrezselyemmel és villával óvatosan belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Ezután fedővel lefedjük és tálalásig így tartjuk.

    A mártáshoz a serpenyőben megmaradt vajon megpároljuk a kis kockákra vágott hagymát, amikor összeesik felöntjük kb 4 evőkanál fehérborral. Pár percig forraljuk (amíg az alkohol elpárolog a borból), majd felöntjük tejszínnel és besűrítjük. A tejszínt mindig apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg legyen. Ha szükséges, kis darabka vajat adhatunk hozzá. Ízlés szerint tárkonnyal, citromlével fűszerezzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá