Hozzávalók:
Elkészítése:
Előző este a halfilét citromlével meglocsoljuk, egy éjszaka hűtőben tároljuk. Reggel kivesszük, sózzuk, borsozzuk fél órát pihentetjük, majd egy serpenyőben kevés vajon mindkét oldalát pirosra sütjük..
Közben felteszünk főni 8 szál közepes sárgarépát.
A rizshez a hagymát kevés olajon megfuttatjuk, ha összeesett hozzáadunk 4 szál karikákra vágott sárgarépát és fedő alatt addig pároljuk, amíg a répa félig megpuhul. Ezután hozzáadjuk a rizst és pár percig együtt pirítjuk a hagymával és a répával. Felöntjük forró vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a sáfrányt. A sáfrányból egy pár szálat teszünk csak, mert nagyon intenzív színt ad a rizsnek. Amikor a vizet magába szívta megszórjuk petrezselyemmel és villával óvatosan belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Ezután fedővel lefedjük és tálalásig így tartjuk.
A mártáshoz a serpenyőben megmaradt vajon megpároljuk a kis kockákra vágott hagymát, amikor összeesik felöntjük kb 4 evőkanál fehérborral. Pár percig forraljuk (amíg az alkohol elpárolog a borból), majd felöntjük tejszínnel és besűrítjük. A tejszínt mindig apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg legyen. Ha szükséges, kis darabka vajat adhatunk hozzá. Ízlés szerint tárkonnyal, citromlével fűszerezzük.