Afrikai harcsa kapros rákraguval recept

Hozzávalók:
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg konyhakész garnélarák
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- só, frissen őrölt bors
- fél citrom leve
- 1 kis csokor kapor
- 60 dkg afrikai harcsafilé
Körethez:
- 10 dkg (basmati) rizs
- 2 saláta cukkini
- 1 pritamin paprika
Elkészítése:
Az olajon üvegesre pároljuk az aprított hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott rákot, ráreszeljük a fokhagymát. Ráöntjük a tejszínt és 5 perc alatt beforraljuk. Sóval, borssal , citromlével és az aprított kaporral ízesítjük.
A halat vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olajjal vékonyan bekenjük, majd felforrósított serpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk.
A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, sózzuk. A cukkinit és a paprikát megmossuk, apró kockára vágjuk, végül a kifőtt rizshez keverjük.
A halat a rákraguval és a rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »