Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Afrikai harcsa kapros rákraguval recept

Afrikai harcsa kapros rákraguval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 ek olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 50 dkg konyhakész garnélarák
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 3 dl főzőtejszín
    • só, frissen őrölt bors
    • fél citrom leve
    • 1 kis csokor kapor
    • 60 dkg afrikai harcsafilé

    Körethez:

    • 10 dkg (basmati) rizs
    • 2 saláta cukkini
    • 1 pritamin paprika

    Elkészítése:

    Az olajon üvegesre pároljuk az aprított hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott rákot, ráreszeljük a fokhagymát. Ráöntjük a tejszínt és 5 perc alatt beforraljuk. Sóval, borssal , citromlével és az aprított kaporral ízesítjük.

    A halat vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olajjal vékonyan bekenjük, majd felforrósított serpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk.

    A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, sózzuk. A cukkinit és a paprikát megmossuk, apró kockára vágjuk, végül a kifőtt rizshez keverjük.

    A halat a rákraguval és a rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá