Afrikai harcsa kapros rákraguval recept

Hozzávalók:
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg konyhakész garnélarák
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- só, frissen őrölt bors
- fél citrom leve
- 1 kis csokor kapor
- 60 dkg afrikai harcsafilé
Körethez:
- 10 dkg (basmati) rizs
- 2 saláta cukkini
- 1 pritamin paprika
Elkészítése:
Az olajon üvegesre pároljuk az aprított hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott rákot, ráreszeljük a fokhagymát. Ráöntjük a tejszínt és 5 perc alatt beforraljuk. Sóval, borssal , citromlével és az aprított kaporral ízesítjük.
A halat vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olajjal vékonyan bekenjük, majd felforrósított serpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk.
A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, sózzuk. A cukkinit és a paprikát megmossuk, apró kockára vágjuk, végül a kifőtt rizshez keverjük.
A halat a rákraguval és a rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »