Afrikai harcsa kapros rákraguval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg konyhakész garnélarák
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • só, frissen őrölt bors
  • fél citrom leve
  • 1 kis csokor kapor
  • 60 dkg afrikai harcsafilé

Körethez:

  • 10 dkg (basmati) rizs
  • 2 saláta cukkini
  • 1 pritamin paprika

Elkészítése:

Az olajon üvegesre pároljuk az aprított hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott rákot, ráreszeljük a fokhagymát. Ráöntjük a tejszínt és 5 perc alatt beforraljuk. Sóval, borssal , citromlével és az aprított kaporral ízesítjük.

A halat vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olajjal vékonyan bekenjük, majd felforrósított serpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk.

A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, sózzuk. A cukkinit és a paprikát megmossuk, apró kockára vágjuk, végül a kifőtt rizshez keverjük.

A halat a rákraguval és a rizzsel tálaljuk.