Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsidó tojás recept

Zsidó tojás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • kb 5 tojás (de, aki nem szeretné elaprózni, mert nagy a család, készítheti egyből, akár 10-20 darabból is megnövelve a további hozzávalókat, arányosan a tojás adagjához)
    • 1 ek kacsa vagy libazsír
    • 1 csapott ek mustár
    • 1 kisebb fej lila vagy vöröshagyma
    • bors
    • továbbá, kerülhet bele kevés pirospaprika, vagy egy csapott ek tejföl, de ezek elhagyhatóak

    Elkészítése:

    A tojásokat forró vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni. Megtisztítjuk a héjtól, a sárgáját eltávolítjuk, a fehérjét apróra vágjuk.

    A sárgáját összetörve kikeverjük a zsírral, mustárral és a fűszerekkel, illetve az apróra vágott hagymával. Hozzákeverjük a kockázott fehérjét és már készen is van a zsidó tojásunk.

    Különböző friss vagy pirított pékárúval fogyasztjuk. Hűtőben tartjuk!

    Tipp:

    Tojáskedvelőknek szuper kis reggeli lehet a zsidó tojás vagy tojáskrém.
    Biztos emlékeztek rá, hogy iskolák menzáján is előszeretettel szerepelt az uzsonnák repertoárja között, kislányom haza hozott uzsijában most is szoktam találni, persze köszönő viszonyban sincs a házilag készített változattal :P

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek