Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat forró vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni. Megtisztítjuk a héjtól, a sárgáját eltávolítjuk, a fehérjét apróra vágjuk.
A sárgáját összetörve kikeverjük a zsírral, mustárral és a fűszerekkel, illetve az apróra vágott hagymával. Hozzákeverjük a kockázott fehérjét és már készen is van a zsidó tojásunk.
Különböző friss vagy pirított pékárúval fogyasztjuk. Hűtőben tartjuk!
Tojáskedvelőknek szuper kis reggeli lehet a zsidó tojás vagy tojáskrém.
Biztos emlékeztek rá, hogy iskolák menzáján is előszeretettel szerepelt az uzsonnák repertoárja között, kislányom haza hozott uzsijában most is szoktam találni, persze köszönő viszonyban sincs a házilag készített változattal :P