Zsidó tojás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • kb 5 tojás (de, aki nem szeretné elaprózni, mert nagy a család, készítheti egyből, akár 10-20 darabból is megnövelve a további hozzávalókat, arányosan a tojás adagjához)
  • 1 ek kacsa vagy libazsír
  • 1 csapott ek mustár
  • 1 kisebb fej lila vagy vöröshagyma
  • bors
  • továbbá, kerülhet bele kevés pirospaprika, vagy egy csapott ek tejföl, de ezek elhagyhatóak

Elkészítése:

A tojásokat forró vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni. Megtisztítjuk a héjtól, a sárgáját eltávolítjuk, a fehérjét apróra vágjuk.

A sárgáját összetörve kikeverjük a zsírral, mustárral és a fűszerekkel, illetve az apróra vágott hagymával. Hozzákeverjük a kockázott fehérjét és már készen is van a zsidó tojásunk.

Különböző friss vagy pirított pékárúval fogyasztjuk. Hűtőben tartjuk!

Tipp:

Tojáskedvelőknek szuper kis reggeli lehet a zsidó tojás vagy tojáskrém.
Biztos emlékeztek rá, hogy iskolák menzáján is előszeretettel szerepelt az uzsonnák repertoárja között, kislányom haza hozott uzsijában most is szoktam találni, persze köszönő viszonyban sincs a házilag készített változattal :P