Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges halfalatok recept

Zöldséges halfalatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg harcsafilé (lehet más halfilé is, ami kicsit testesebb, mint a tonhal)
    • 1 fej lilahagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 20 dkg brokkolirózsa
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek. apróra vagdalt petrezselyem
    • 1 kk. őrölt szines bors
    • ételízesítő ízlés szerint
    • 2-3 ek. étolaj

    Elkészítése:

    A sárgarépát megtisztítjuk és egyformára karikázzuk. A halat kockákra vágjuk, kicsit besózzuk, és borsozzuk, majd állni hagyjuk míg a hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vagdaljuk. Az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a hagymát és kevés sóval megszórva pároljuk pár percet fedő alatt. Lesütjük, majd mehet rá a fűszeres hal. Óvatosan fakanállal forgatva kérget sütünk rá, majd pár perc elteltével a hagymával együtt egy tányérra kiszedjük. A lábosba beletesszük a brokkolirózsát és a répa karikákat.

    Megszórjuk ételízesítővel, öntünk alá egy fél decinyi vizet, és lefedve roppanósra pároljuk. Fedő nélkül elfőzzük alóla a nedvességet, majd a hagymát és halfalatokat visszatesszük az edénybe. Összeforgatjuk a zöldségekkel és aztán ráöntjük a főzőtejszínt. Forraljuk 2-3 percig, míg kicsit besűrűsödik a mártás, aztán megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel, és elzárjuk alatta a gázt. Készen van. Én most penne tésztával tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá