Zöldséges halfalatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldséges halfalatok

Hozzávalók:

  • 40 dkg harcsafilé (lehet más halfilé is, ami kicsit testesebb, mint a tonhal)
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 20 dkg brokkolirózsa
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek. apróra vagdalt petrezselyem
  • 1 kk. őrölt szines bors
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 2-3 ek. étolaj

Elkészítése:

A sárgarépát megtisztítjuk és egyformára karikázzuk. A halat kockákra vágjuk, kicsit besózzuk, és borsozzuk, majd állni hagyjuk míg a hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vagdaljuk. Az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a hagymát és kevés sóval megszórva pároljuk pár percet fedő alatt. Lesütjük, majd mehet rá a fűszeres hal. Óvatosan fakanállal forgatva kérget sütünk rá, majd pár perc elteltével a hagymával együtt egy tányérra kiszedjük. A lábosba beletesszük a brokkolirózsát és a répa karikákat.

Megszórjuk ételízesítővel, öntünk alá egy fél decinyi vizet, és lefedve roppanósra pároljuk. Fedő nélkül elfőzzük alóla a nedvességet, majd a hagymát és halfalatokat visszatesszük az edénybe. Összeforgatjuk a zöldségekkel és aztán ráöntjük a főzőtejszínt. Forraljuk 2-3 percig, míg kicsit besűrűsödik a mártás, aztán megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel, és elzárjuk alatta a gázt. Készen van. Én most penne tésztával tálaltam.