Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldfűszeres zabkása kakukkfüves pirított gombával recept

Zöldfűszeres zabkása kakukkfüves pirított gombával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Fűszeres zabkásához:

    • 7 dkg zabpehely
    • 2 dl csirkealaplé
    • 3 dkg vaj
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • snidling (ízlés szerint)

    Pirított gombához:

    • 30 dkg gomba (pl csiperke)
    • kakukkfű
    • őrölt fehérbors
    • szerecsendió
    • 3 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A petrezselyemzöldet, a snidlinget és a vajat késes aprítóval vagy turmixgéppel pépesítsük.

    A zabpelyhet szitáljuk át, hogy az apró, törmelékes része ne kerüljön bele a kásába (érdemes átszitálni, különben nagyon ragacsos lesz a kása).

    Egy serpenyőbe melegítsük fel a csirkealaplét, majd öntsük hozzá az átszitált zabpelyhet és keverjük alaposan össze. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön. Végül keverjük hozzá a zöldfűszeres vaj keverékét és keverjük óvatosan össze.
    Állandó keverés mellett főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.

    A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. A frissen szedett kakukkfüvet szedjük le a kemény szárrészről és aprítsuk fel.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, és a felaprított kakukkfűvel, majd kezdjük el párolni.

    Néha óvatosan megkeverve, összerázogatva, addig pároljuk még a gomba teljesen zsírjára sül és szép aranybarna színt kap (amennyiben szükséges, párolás közben még utánaízesíthetünk).

    Tálaláskor szedjük a tányérra a zabkását, majd helyezzük rá a pirított gombát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá