Hozzávalók:
Fűszeres zabkásához:
Pirított gombához:
Elkészítése:
A petrezselyemzöldet, a snidlinget és a vajat késes aprítóval vagy turmixgéppel pépesítsük.
A zabpelyhet szitáljuk át, hogy az apró, törmelékes része ne kerüljön bele a kásába (érdemes átszitálni, különben nagyon ragacsos lesz a kása).
Egy serpenyőbe melegítsük fel a csirkealaplét, majd öntsük hozzá az átszitált zabpelyhet és keverjük alaposan össze. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön. Végül keverjük hozzá a zöldfűszeres vaj keverékét és keverjük óvatosan össze.
Állandó keverés mellett főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.
A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. A frissen szedett kakukkfüvet szedjük le a kemény szárrészről és aprítsuk fel.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, és a felaprított kakukkfűvel, majd kezdjük el párolni.
Néha óvatosan megkeverve, összerázogatva, addig pároljuk még a gomba teljesen zsírjára sül és szép aranybarna színt kap (amennyiben szükséges, párolás közben még utánaízesíthetünk).
Tálaláskor szedjük a tányérra a zabkását, majd helyezzük rá a pirított gombát.