Zöldborsófőzelék rántott párizsival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Főzelékhez:
- 50 dkg zöldborsó
- 10 dkg liszt
- 3 ek olaj
- 3 dl tej
- só, cukor ízlés szerint
Feltéthez:
- 30 dkg párizsi
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl olaj
Elkészítése:
1,5 l vizet felforralunk, majd hozzáadjuk a borsót. Mielőtt teljesen megpuhulna a borsó, elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük s a tejjel és csomómentesre keverjük.
A kész rántást a borsóhoz adjuk és kevergetés közben felforraljuk. A végén adjuk hozzá a cukrot, sót és pár percig forraljuk még.
A feltéthez a párizsit felszeleteljü és három helyen bevágjuk a szélén, hogy sütés közben ne kuknorodjon fel.
Közben előkészítjük a lisztet, a tojást csipet sóval felverjük és a zsemlemorzsát. A szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd a felforrósított olajban kisütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
A főzeléket a rántott párizsival tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »