Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsófőzelék rántott párizsival recept

Zöldborsófőzelék rántott párizsival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Főzelékhez:

    • 50 dkg zöldborsó
    • 10 dkg liszt
    • 3 ek olaj
    • 3 dl tej
    • só, cukor ízlés szerint

    Feltéthez:

    • 30 dkg párizsi
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 3 dl olaj

    Elkészítése:

    1,5 l vizet felforralunk, majd hozzáadjuk a borsót. Mielőtt teljesen megpuhulna a borsó, elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük s a tejjel és csomómentesre keverjük.

    A kész rántást a borsóhoz adjuk és kevergetés közben felforraljuk. A végén adjuk hozzá a cukrot, sót és pár percig forraljuk még.

    A feltéthez a párizsit felszeleteljü és három helyen bevágjuk a szélén, hogy sütés közben ne kuknorodjon fel.

    Közben előkészítjük a lisztet, a tojást csipet sóval felverjük és a zsemlemorzsát. A szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd a felforrósított olajban kisütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

    A főzeléket a rántott párizsival tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá