Zöldborsófőzelék rántott párizsival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Főzelékhez:
- 50 dkg zöldborsó
- 10 dkg liszt
- 3 ek olaj
- 3 dl tej
- só, cukor ízlés szerint
Feltéthez:
- 30 dkg párizsi
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl olaj
Elkészítése:
1,5 l vizet felforralunk, majd hozzáadjuk a borsót. Mielőtt teljesen megpuhulna a borsó, elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük s a tejjel és csomómentesre keverjük.
A kész rántást a borsóhoz adjuk és kevergetés közben felforraljuk. A végén adjuk hozzá a cukrot, sót és pár percig forraljuk még.
A feltéthez a párizsit felszeleteljü és három helyen bevágjuk a szélén, hogy sütés közben ne kuknorodjon fel.
Közben előkészítjük a lisztet, a tojást csipet sóval felverjük és a zsemlemorzsát. A szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd a felforrósított olajban kisütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
A főzeléket a rántott párizsival tálaljuk.