Zöldborsófőzelék rántott párizsival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Főzelékhez:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 10 dkg liszt
  • 3 ek olaj
  • 3 dl tej
  • só, cukor ízlés szerint

Feltéthez:

  • 30 dkg párizsi
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj

Elkészítése:

1,5 l vizet felforralunk, majd hozzáadjuk a borsót. Mielőtt teljesen megpuhulna a borsó, elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük s a tejjel és csomómentesre keverjük.

A kész rántást a borsóhoz adjuk és kevergetés közben felforraljuk. A végén adjuk hozzá a cukrot, sót és pár percig forraljuk még.

A feltéthez a párizsit felszeleteljü és három helyen bevágjuk a szélén, hogy sütés közben ne kuknorodjon fel.

Közben előkészítjük a lisztet, a tojást csipet sóval felverjük és a zsemlemorzsát. A szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd a felforrósított olajban kisütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

A főzeléket a rántott párizsival tálaljuk.