Vörösboros marharagu recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 75 dkg marhapacsni vagy lábszár
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 2 paradicsom
- vörösbor szükség szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a kockákra vágott szalonnát, beletesszük a cikkekre vágott hagymát, a négybe vágott répát, a cikkekre vágott paradicsomot, a fokhagymát és a petrezselyemcsokrot. Megborsozzuk, és ha a szalonna nem túl sós, meg is sózzuk. A nagy kockákra vágott húst belerakjuk, és leöntjük annyi borral, amennyi ellepi. Nagyon lassú tűzön, a lábast időnként rázogatva, jó puhára pároljuk, végül a petrezselyemzöldet kidobjuk belőle. A húst rövid lére sütjük, és spagettivel, szarvacskával vagy galuskával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.