Vörösboros marharagu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 75 dkg marhapacsni vagy lábszár
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • vörösbor szükség szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a kockákra vágott szalonnát, beletesszük a cikkekre vágott hagymát, a négybe vágott répát, a cikkekre vágott paradicsomot, a fokhagymát és a petrezselyemcsokrot. Megborsozzuk, és ha a szalonna nem túl sós, meg is sózzuk. A nagy kockákra vágott húst belerakjuk, és leöntjük annyi borral, amennyi ellepi. Nagyon lassú tűzön, a lábast időnként rázogatva, jó puhára pároljuk, végül a petrezselyemzöldet kidobjuk belőle. A húst rövid lére sütjük, és spagettivel, szarvacskával vagy galuskával tálaljuk.