Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis leveles rétes recept

Virslis leveles rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta (50 dkg)
    • 6 szál virsli
    • 20 dkg trappista sajt
    • 2 közepes savanyú uborka
    • 1-2 ek mustár
    • 1-2 ek ketchup
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája lekenni
    • 1-1 tk lenmag és szezámmag a szóráshoz

    Elkészítése:

    A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.

    Enyhén lisztezett felületen kb. 2-3 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk.

    Hosszában a közepére rakunk a vékonyra szeletelt sajtból, erre jön a 3-3 szál virsli.

    Befedjük a felkarikázott csemege uborkával. Csorgatunk rá ízlés szerint mustárt és ketchupot. Erre jönnek végezetül a maradék sajtlapok.

    A tészta két szélét a kígyórétesnél használt módon srégen csíkokra vágjuk.

    Majd egy szálat jobbról balra, majd egy szálat balról jobbra téve befedjük a tölteléket.

    A végén a tésztát a rétes alá hajtjuk.

    Előmelegítjük a sütőt és átemeljük egy sütőpapíros tepsire.

    A tésztát egy tojás sárgájával lekenjük és megszórjuk a magokkal.

    200 fokon hőlégkeveréssel kb. 22 percet sütjük. (A sütési idő természetesen ettől eltérhet, hisz nem egyformák a sütők.)

    Majd hagyjuk hűlni és egy éles késsel felszeleteljük.

    Tipp:

    A kígyórétes mintájára készült ez a virslis finomság. Alig pár hozzávaló, és egy ízletes fogással lephetjük meg a családot. Tetszés szerint használhatunk bele mustárt, ketchupot. Az uborka igazán különlegessé teszi ezt a leveles ételt. Akár szilveszterre, akár hétköznapokon vacsorára is remek választás.
    A készítés lépéseiről fázisfotók megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá