Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Velős pirítós / Velő tojással recept

Velős pirítós / Velő tojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg velő
    • 2 szál újhagyma zöldje
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt bors
    • kevés olívaolaj (jó hozzá a sima étolaj is)
    • csipetnyi őrölt pirospaprika
    • ízlés szerint kevés csilipehely
    • 1 dl száraz fehérbor

    Elkészítése:

    Ha szükséges, a velőről eltávolítjuk a hártyát. Az újhagyma zöldjét felkarikázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a velőt, és a serpenyőben kevergetjük, vigyázva, hogy le ne ragadjon. Teflonos, vagy kerámia serpenyőt célszerű használni!

    Hozzáöntjük a kevés bort, ami szintén megakadályozza, hogy leragadjon a velő. (A bor más esetekben is feloldja az edény aljára, oldalára letapadt ételeket.) Sózzuk, borsozzuk, enyhén megpaprikázzuk, és ízlés szerint tehetünk hozzá csípőset is.

    Tanácsos először a pirítósokat ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megpirítani, így kevesebbet kell mosogatni.

    15 perc alatt elkészült, kitűnő vacsora volt.

    Tipp:

    Velős tojásnál ugyanígy kezdünk hozzá a velő elkészítésének, csak mikor készen vagyunk a velővel, 4 enyhén felvert tojással dúsítjuk az ételt. Így természetesen több személy lakhat jól vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá