Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Újhagymás spárgapüré grillezett füstölt sonkával recept

Újhagymás spárgapüré grillezett füstölt sonkával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 szelet füstölt főtt sonka (kötözött is lehet)

    A spárgapüréhez:

    • 250 g fehér spárga
    • 1 csomag újhagyma
    • frissen őrölt só
    • bors
    • 3 merőkanál alaplé (csont, hús, zöldség)
    • 1 pohár natúr joghurt (150 g)
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 kk citromlé
    • kevés olívaolaj (vagy napraforgó)

    Elkészítése:

    Az ujjnyi vastag sonkaszeleteket serpenyőben, vagy grillrácson, esetleg sütőben rövid ideig mindkét oldalán átsütjük fűszerezés nélkül.

    A spárgákat meghámozzuk, sós, forró vízben kevés ideig megfőzzük. Az újhagymát felkarikázzuk úgy, hogy a zöldjéből is jusson hozzá bőségesen. Kevés olívaolajon, serpenyőben enyhén megpirítjuk a középen kettévágott spárgák sípos részét (fontos, hogy enyhén karamellizálódjon körös-körül), majd kivesszük a serpenyőből.

    Ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a karikára vágott újhagymát is. Hozzáadjuk a spárgák azon részeit, amiket nem pirítottunk, darabokra vágva. Együtt dinszteljük, majd felöntjük 3 merőkanál alaplével, és kevés citromlét öntünk hozzá.

    Hozzátesszük a karamellizált spárgasípokat is. Addig főzzük, míg az alaplé mennyisége a felére csökken. Közben sózzuk, borsozzuk. Az így létrejött keveréket botmixerrel jól átdolgozzuk.Végül a joghurtban elkeverünk egy kanál keményítőt, és a püréhez keverve az egészet felforraljuk. Laza krumplipüré állagú krémet kell kapnunk, ezzel tálaljuk a grillezett sonkát.

    Tipp:

    A krém selymes, az újhagyma és a joghurt miatt pikáns, a rövid pirítás miatt komplex íze van, kitűnő harmóniában van a sült sonka füstös, sós ízével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá