Töltött zsemle recept

Hozzávalók:
- 10 db zsemle
- 3-4 db paradicsom
- 2 db közepes lila hagyma
- Egy fél kaliforniai paprika
- 200 g gomba (csiperke)
- 2-3 db csemege uborka
- 200-250 g tejföl
- 0,5 kg darálthús (sertés vagy pulyka)
- 2-3 kiskanál csemege kukorica
- 25 dkg reszelt trappista sajt
- 3/4 bögre tej
- Só illetve vegeta
- Bors
Elkészítése:
A paradicsomot, gombát, paprikát, csemege uborkát, lila hagymát apró kockákra (0,5-1 cm) felszeleteljük. A lila hagyma felét kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst.
Ha a hús már engedett egy kevés levet, hozzáadjuk a gombát, és együtt puhára pároljuk (ízlés szerint sózzuk, borsozzuk), majd hagyjuk, hogy amennyire lehet elforrja a levét.
Levesszük a tűzről, és a darált hússal párolt gombát összekeverjük a tejföllel, majd hozzá adjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikát, kukoricát és csemege uborkát és jól összekeverjük.
Egy kicsit hagyjuk lefedve állni, hogy az ízek összeérjenek.
Közben a zsemlék tetejéről levágunk egy kis “sapkát”, és kiszedjük a belsejét egy tálba. A töltelékhez keverhetünk egy keveset a zsemlék belsejéből.
A zsemlék belsejét tejjel kikenjük, majd beletöltjük az elkészült tölteléket rétegesen: töltelék, reszelt sajt, töltelék, és a tetejére reszelt sajt, majd ráhelyezzük a levágott sapkát.
A zsemléket kevés olajjal kikent tepsibe rakjuk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, és 20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »