Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött zsemle recept

Töltött zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
1 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 db zsemle
    • 3-4 db paradicsom
    • 2 db közepes lila hagyma
    • Egy fél kaliforniai paprika
    • 200 g gomba (csiperke)
    • 2-3 db csemege uborka
    • 200-250 g tejföl
    • 0,5 kg darálthús (sertés vagy pulyka)
    • 2-3 kiskanál csemege kukorica
    • 25 dkg reszelt trappista sajt
    • 3/4 bögre tej
    • Só illetve vegeta
    • Bors

    Elkészítése:

    A paradicsomot, gombát, paprikát, csemege uborkát, lila hagymát apró kockákra (0,5-1 cm) felszeleteljük. A lila hagyma felét kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst.

    Ha a hús már engedett egy kevés levet, hozzáadjuk a gombát, és együtt puhára pároljuk (ízlés szerint sózzuk, borsozzuk), majd hagyjuk, hogy amennyire lehet elforrja a levét.

    Levesszük a tűzről, és a darált hússal párolt gombát összekeverjük a tejföllel, majd hozzá adjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikát, kukoricát és csemege uborkát és jól összekeverjük.

    Egy kicsit hagyjuk lefedve állni, hogy az ízek összeérjenek.

    Közben a zsemlék tetejéről levágunk egy kis “sapkát”, és kiszedjük a belsejét egy tálba. A töltelékhez keverhetünk egy keveset a zsemlék belsejéből.

    A zsemlék belsejét tejjel kikenjük, majd beletöltjük az elkészült tölteléket rétegesen: töltelék, reszelt sajt, töltelék, és a tetejére reszelt sajt, majd ráhelyezzük a levágott sapkát.

    A zsemléket kevés olajjal kikent tepsibe rakjuk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, és 20 perc alatt készre sütjük.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá