Töltött zsemle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
1 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 10 db zsemle
  • 3-4 db paradicsom
  • 2 db közepes lila hagyma
  • Egy fél kaliforniai paprika
  • 200 g gomba (csiperke)
  • 2-3 db csemege uborka
  • 200-250 g tejföl
  • 0,5 kg darálthús (sertés vagy pulyka)
  • 2-3 kiskanál csemege kukorica
  • 25 dkg reszelt trappista sajt
  • 3/4 bögre tej
  • Só illetve vegeta
  • Bors

Elkészítése:

A paradicsomot, gombát, paprikát, csemege uborkát, lila hagymát apró kockákra (0,5-1 cm) felszeleteljük. A lila hagyma felét kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst.

Ha a hús már engedett egy kevés levet, hozzáadjuk a gombát, és együtt puhára pároljuk (ízlés szerint sózzuk, borsozzuk), majd hagyjuk, hogy amennyire lehet elforrja a levét.

Levesszük a tűzről, és a darált hússal párolt gombát összekeverjük a tejföllel, majd hozzá adjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikát, kukoricát és csemege uborkát és jól összekeverjük.

Egy kicsit hagyjuk lefedve állni, hogy az ízek összeérjenek.

Közben a zsemlék tetejéről levágunk egy kis “sapkát”, és kiszedjük a belsejét egy tálba. A töltelékhez keverhetünk egy keveset a zsemlék belsejéből.

A zsemlék belsejét tejjel kikenjük, majd beletöltjük az elkészült tölteléket rétegesen: töltelék, reszelt sajt, töltelék, és a tetejére reszelt sajt, majd ráhelyezzük a levágott sapkát.

A zsemléket kevés olajjal kikent tepsibe rakjuk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, és 20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!