Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött sült alma recept

Töltött sült alma
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db alma (édes vagy savanykás, bármelyik jó)
    • 6 ek dióbél
    • 6 tk mazsola
    • 6 csipet őrölt fahéj
    • 200 g méz
    • Ízlés szerint friss füge (elhagyható)

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Az almákat megmossuk és a tetejüket levágjuk, majd teáskanállal kikanyarítjuk a csumáját úgy, hogy egy szép kis kerek üreg legyen a helyükön, végül tepsire helyezzük.

    A lyukakba beleteszünk egy kis adag diót és pár szem mazsolát, megszórjuk 1-1 csipet fahéjjal, végül felöntjük mézzel (én virágmézzel készítettem).

    Ha akad néhány szem másik fajta gyümölcs, azokat is az almák közé lehet tenni, nálunk a friss füge volt terítéken és dióbéllel, majd pár csepp mézzel összeállítva kiegészíthetjük a töltött almákat.

    Az így előkészített gyümölcsöket betesszük a sütőbe és légkeveréssel sütjük 16-18 percig, vagy úgy is tudni lehet mikorra sültek meg, ha az almák héja elkezd végigrepedni!

    Miután elkészült, kivesszük a sütőből és 6-7 percet pihentetjük, hogy a méz egy kissé visszahűljön.

    A puha alma és a félig-meddig ropira sült mazsola és diódarabok a mézzel házasítva nagyon jól kiegészítik egymást, igazi téli, esti csemege! Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá