Töltött sült alma

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött sült alma

Hozzávalók:

  • 6 db alma (édes vagy savanykás, bármelyik jó)
  • 6 ek dióbél
  • 6 tk mazsola
  • 6 csipet őrölt fahéj
  • 200 g méz
  • Ízlés szerint friss füge (elhagyható)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Az almákat megmossuk és a tetejüket levágjuk, majd teáskanállal kikanyarítjuk a csumáját úgy, hogy egy szép kis kerek üreg legyen a helyükön, végül tepsire helyezzük.

A lyukakba beleteszünk egy kis adag diót és pár szem mazsolát, megszórjuk 1-1 csipet fahéjjal, végül felöntjük mézzel (én virágmézzel készítettem).

Ha akad néhány szem másik fajta gyümölcs, azokat is az almák közé lehet tenni, nálunk a friss füge volt terítéken és dióbéllel, majd pár csepp mézzel összeállítva kiegészíthetjük a töltött almákat.

Az így előkészített gyümölcsöket betesszük a sütőbe és légkeveréssel sütjük 16-18 percig, vagy úgy is tudni lehet mikorra sültek meg, ha az almák héja elkezd végigrepedni!

Miután elkészült, kivesszük a sütőből és 6-7 percet pihentetjük, hogy a méz egy kissé visszahűljön.

A puha alma és a félig-meddig ropira sült mazsola és diódarabok a mézzel házasítva nagyon jól kiegészítik egymást, igazi téli, esti csemege! Jó étvágyat kívánok!