Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött lapcsánka rudak recept

Töltött lapcsánka rudak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 4-5-6 ek FreeFrom liszt (aki nem gluténérzékeny az használjon finom lisztet)
    • 1 ek kukorica- vagy burgonya keményítő
    • 1 ek olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg friss paraj
    • 20 dkg mozzarella sajt
    • 1 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
    • csipet szerecsen dió
    • csipet kurkuma

    Elkészítése:

    A burgonyákat megpucolom és sajtreszelőn lereszelem. Ízlés szerint sózom, borsozom, megszórom a kurkumával és a szerecsen dióval, hozzáadom az olajat a tojást, a reszelt fokhagymát, a keményítőt és annyi lisztet, hogy formázható állagú legyen.

    A parajt egy kevés olajon megpárolom, sóval, borssal ízesítem és ha kihűlt, hozzá keverem a villával áttört mozzarellát.

    A krumplis masszából tetszés szerinti hengereket formálok, a hengerek közepébe az ujjammal egy mélyedést készítek, beleteszem a tölteléket és úgy formázom a tésztát, hogy a tölteléket elfedje.

    A hengereim minden oldalát lelapítgatom, hogy egy négyzetet kapjak, majd szilikonos sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezem és 200 fokon 40-45 perc alatt készre sütöm.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Fő a változatosság és ez igaz a lapcsánkára is….a tölteléket illetően csak a fantázia szül határokat…én most ezt a parajos-mozzarellás változatot választottam!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá