Töltött lapcsánka rudak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4-5-6 ek FreeFrom liszt (aki nem gluténérzékeny az használjon finom lisztet)
  • 1 ek kukorica- vagy burgonya keményítő
  • 1 ek olaj
  • 1 tojás
  • 50 dkg friss paraj
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • csipet szerecsen dió
  • csipet kurkuma

Elkészítése:

A burgonyákat megpucolom és sajtreszelőn lereszelem. Ízlés szerint sózom, borsozom, megszórom a kurkumával és a szerecsen dióval, hozzáadom az olajat a tojást, a reszelt fokhagymát, a keményítőt és annyi lisztet, hogy formázható állagú legyen.

A parajt egy kevés olajon megpárolom, sóval, borssal ízesítem és ha kihűlt, hozzá keverem a villával áttört mozzarellát.

A krumplis masszából tetszés szerinti hengereket formálok, a hengerek közepébe az ujjammal egy mélyedést készítek, beleteszem a tölteléket és úgy formázom a tésztát, hogy a tölteléket elfedje.

A hengereim minden oldalát lelapítgatom, hogy egy négyzetet kapjak, majd szilikonos sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezem és 200 fokon 40-45 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat!

Tipp:

Fő a változatosság és ez igaz a lapcsánkára is….a tölteléket illetően csak a fantázia szül határokat…én most ezt a parajos-mozzarellás változatot választottam!