Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött bundáskenyér recept

Töltött bundáskenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 0,5 uborka
    • 1 tv paprika
    • 15 dkg sonka
    • 10 dkg edámi, vagy trappista sajt
    • olívaolaj
    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • fokhagyma
    • kakukkfű
    • citromlé
    • petrezselyemzöld
    • 0,5 kg szeletelt kenyér

    Elkészítése:

    A hagymát félbevágom, és szeletelem.

    A sonkát, uborkát, paprikát julianne-re vágom. A felszeletelt zöldségeket és a sonkát olajon lepirítom. Sózom, borsozom, hozzáadom a finomra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet és kevés citromlevet.

    A sajtot felkockázom, majd ha langyos a töltelék, hozzáadom.

    A kenyeret megszabadítom a héjától, de úgy, hogy a bele egyben maradjon.

    A tojásokat felverem, hozzáadom a finomra vágott petrezselyemzöldet.

    A kenyeret belemártom úgy, hogy jól felszívja a tojást, majd lecsepegtetem (egyszerre csak egyet mártok bele, így könnyebb).

    Ráhelyezek egy kanál tölteléket, majd egy másik kenyeret szintén tojásba mártok és ráteszem a tetejére. Kissé tenyérrel összenyomom, hogy ne essen szét.

    Olajat hevítek serpenyőben, kb. annyit, hogy félig ellepje a töltött kenyeret. Ha elég meleg, mindkét oldalát szép világosra sütjük!

    A töltött bundáskenyér kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 217 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 22 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá