Töltött bundáskenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 0,5 uborka
  • 1 tv paprika
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg edámi, vagy trappista sajt
  • olívaolaj
  • 5 egész tojás
  • bors
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • citromlé
  • petrezselyemzöld
  • 0,5 kg szeletelt kenyér

Elkészítése:

A hagymát félbevágom, és szeletelem.

A sonkát, uborkát, paprikát julianne-re vágom. A felszeletelt zöldségeket és a sonkát olajon lepirítom. Sózom, borsozom, hozzáadom a finomra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet és kevés citromlevet.

A sajtot felkockázom, majd ha langyos a töltelék, hozzáadom.

A kenyeret megszabadítom a héjától, de úgy, hogy a bele egyben maradjon.

A tojásokat felverem, hozzáadom a finomra vágott petrezselyemzöldet.

A kenyeret belemártom úgy, hogy jól felszívja a tojást, majd lecsepegtetem (egyszerre csak egyet mártok bele, így könnyebb).

Ráhelyezek egy kanál tölteléket, majd egy másik kenyeret szintén tojásba mártok és ráteszem a tetejére. Kissé tenyérrel összenyomom, hogy ne essen szét.

Olajat hevítek serpenyőben, kb. annyit, hogy félig ellepje a töltött kenyeret. Ha elég meleg, mindkét oldalát szép világosra sütjük!