Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tőkehal paradicsomos szószban mogyoróvajjal recept

Tőkehal paradicsomos szószban mogyoróvajjal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tőkehalfilé
    • 20 dkg mogyoróvaj
    • 20 dkg sűrített paradicsom
    • 1 késhegynyi bors
    • 0.5 kg karfiol
    • 1.5 l víz (főzővíz)
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szétszedjük, feltesszük vízben főni. A sózott mogyoróvajat és a sűrített paradicsomot kb. 1,5 dl vízzel (amit a karfiol főzővizéből veszünk ki), megkeverve összeforralunk. (Amennyiben sótlan a mogyoróvaj, ízlés szerint sózzuk.)

    Meghintjük borssal, majd beletesszük a tőkehal darabokat. A paradicsomszószban megfőzzük.

    A karfiolt, ha megfőtt, belekavarjuk óvatosan a már megfőtt, paradicsomos halfiléhez. A paradicsomos tőkehalat tésztával tálaljuk.

    Tipp:

    Az ízét a gyerekek is szerezik!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá