Tőkehal paradicsomos szószban mogyoróvajjal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg tőkehalfilé
- 20 dkg mogyoróvaj
- 20 dkg sűrített paradicsom
- 1 késhegynyi bors
- 0.5 kg karfiol
- 1.5 l víz (főzővíz)
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szétszedjük, feltesszük vízben főni. A sózott mogyoróvajat és a sűrített paradicsomot kb. 1,5 dl vízzel (amit a karfiol főzővizéből veszünk ki), megkeverve összeforralunk. (Amennyiben sótlan a mogyoróvaj, ízlés szerint sózzuk.)
Meghintjük borssal, majd beletesszük a tőkehal darabokat. A paradicsomszószban megfőzzük.
A karfiolt, ha megfőtt, belekavarjuk óvatosan a már megfőtt, paradicsomos halfiléhez. A paradicsomos tőkehalat tésztával tálaljuk.
Tipp:
Az ízét a gyerekek is szerezik!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.