Tőkehal paradicsomos szószban mogyoróvajjal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tőkehal paradicsomos szószban mogyoróvajjal

Hozzávalók:

  • 1 kg tőkehalfilé
  • 20 dkg mogyoróvaj
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 1 késhegynyi bors
  • 0.5 kg karfiol
  • 1.5 l víz (főzővíz)
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szétszedjük, feltesszük vízben főni. A sózott mogyoróvajat és a sűrített paradicsomot kb. 1,5 dl vízzel (amit a karfiol főzővizéből veszünk ki), megkeverve összeforralunk. (Amennyiben sótlan a mogyoróvaj, ízlés szerint sózzuk.)

Meghintjük borssal, majd beletesszük a tőkehal darabokat. A paradicsomszószban megfőzzük.

A karfiolt, ha megfőtt, belekavarjuk óvatosan a már megfőtt, paradicsomos halfiléhez. A paradicsomos tőkehalat tésztával tálaljuk.

Tipp:

Az ízét a gyerekek is szerezik!