Tejszínes-mustáros karaj gombával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg gomba vegyesen
- 40 dkg karaj
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 1,5 dl tejszín
- 2-2,5 dl víz
- 3-4 tk mustár
- só, bors
- kevés zsiradék
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk, majd apróra vágjuk. A karajt kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A gombát nagyobb darabokra vágjuk vagy törjük, majd egy száraz serpenyőben barnára pirítjuk, majd a serpenyőből kiszedjük.
Kevés zsiradékot felmelegítünk a serpenyőben, majd a hagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a hús és fehéredésig pirítjuk. Ezurán felöntjük a tejszínnel és 1,5 dl vízzel és belekeverjük a mustárt. Felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot és gyöngyöztetve főzzük.
Ha a szaftja nagyon besűrűsödne, akkor kevés vizet még öntsünk alá. Addig folytassuk, amíg a hús meg nem puhul. Arra figyeljünk, hogy mire a hús megpuhul, addigra ne maradjon nagyon vizes a szaftja, hanem inkább kicsit sűrűbb legyen.
Amikor a hús megpuhult, akkor hozzáadjuk a gombát is és ízlés szerint sózzuk, boroszzuk valamint még mustárt adhatunk hozzá, ha szeretnénk.
Mi most színes tésztával kínáltuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »