Tejszínes, gombás penne recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 250 g csiperkegomba
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál kakukkfű
- 50 g reszelt parmezán
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 250 g penne
Elkészítése:
A gombákat apróra kockázzuk a tönkjükkel együtt.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és pár percig pirítjuk benne a gombákat (kb 2 perc). Felöntjük a fejszínnel, majd sózzuk és borsozzuk. Közben hozzáadjuk a fokhagymát zúzva, a kakukkfű ágról a leveleket is beletesszük és a parmezánt is beleforgatjuk.
Kb 10 percig forraljuk alacsony lángon vagy amíg besűrűsödik a szaft.
Közben a tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
A kész tésztára halmozzuk a gombás mártást és megszórjuk aprított petrezselyemmel és tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.