Tejszínes, gombás penne recept

Hozzávalók:
- 250 g csiperkegomba
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál kakukkfű
- 50 g reszelt parmezán
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 250 g penne
Elkészítése:
A gombákat apróra kockázzuk a tönkjükkel együtt.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és pár percig pirítjuk benne a gombákat (kb 2 perc). Felöntjük a fejszínnel, majd sózzuk és borsozzuk. Közben hozzáadjuk a fokhagymát zúzva, a kakukkfű ágról a leveleket is beletesszük és a parmezánt is beleforgatjuk.
Kb 10 percig forraljuk alacsony lángon vagy amíg besűrűsödik a szaft.
Közben a tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
A kész tésztára halmozzuk a gombás mártást és megszórjuk aprított petrezselyemmel és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »