Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, gombás penne recept

Tejszínes, gombás penne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g csiperkegomba
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 szál kakukkfű
    • 50 g reszelt parmezán
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 250 g penne

    Elkészítése:

    A gombákat apróra kockázzuk a tönkjükkel együtt.

    Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és pár percig pirítjuk benne a gombákat (kb 2 perc). Felöntjük a fejszínnel, majd sózzuk és borsozzuk. Közben hozzáadjuk a fokhagymát zúzva, a kakukkfű ágról a leveleket is beletesszük és a parmezánt is beleforgatjuk.

    Kb 10 percig forraljuk alacsony lángon vagy amíg besűrűsödik a szaft.

    Közben a tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.

    A kész tésztára halmozzuk a gombás mártást és megszórjuk aprított petrezselyemmel és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá