Tejszínes, gombás penne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 250 g csiperkegomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kakukkfű
  • 50 g reszelt parmezán
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 250 g penne

Elkészítése:

A gombákat apróra kockázzuk a tönkjükkel együtt.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és pár percig pirítjuk benne a gombákat (kb 2 perc). Felöntjük a fejszínnel, majd sózzuk és borsozzuk. Közben hozzáadjuk a fokhagymát zúzva, a kakukkfű ágról a leveleket is beletesszük és a parmezánt is beleforgatjuk.

Kb 10 percig forraljuk alacsony lángon vagy amíg besűrűsödik a szaft.

Közben a tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.

A kész tésztára halmozzuk a gombás mártást és megszórjuk aprított petrezselyemmel és tálaljuk.