Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes erdei gombás szűzérmék recept

Tejszínes erdei gombás szűzérmék
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg szűzpecsenye
    • 30-40 dkg gomba (tuskó és tyúkgomba)
    • 1 sárga paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 fej vörös hagyma
    • 1 tk piros paprika
    • 1 dl húsleveslé
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 ek olaj
    • 1 ek liszt
    • őrölt bors
    • tálaláshoz: petrezselyem

    Elkészítés:

    A szűzpecsenyét 2 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, forró olajon, mindkét oldalon (kb 5 perc oldalanként) egy serpenyőben megsütjük.

    A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.

    A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, 1 dl húsleveslét adunk hozzá. Rátesszük a felszeletelt, kicsumázott paprikát és a paradicsomot is, majd a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk.
    Fedővel lefedjük. A sütés vége felé a megsült szűzérméket beletesszük, pár perc alatt összesütjük.

    A lisztet a tejszínnel elkeverjük és a gombás szűzérméhez öntjük és összeforraljuk. Petrezselyemmel tálaljuk.
    Köretként hasábburgonyát sütöttem, de tálalhatjuk tésztával vagy rizzsel is.

    A sült hússzeleteket a tejszínes gombához adjuk, rövid ideig a szószban állni hagyjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá