Tejszínes erdei gombás szűzérmék

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 30-40 dkg gomba (tuskó és tyúkgomba)
  • 1 sárga paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 tk piros paprika
  • 1 dl húsleveslé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • őrölt bors
  • tálaláshoz: petrezselyem

Elkészítés:

A szűzpecsenyét 2 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, forró olajon, mindkét oldalon (kb 5 perc oldalanként) egy serpenyőben megsütjük.

A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.

A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, 1 dl húsleveslét adunk hozzá. Rátesszük a felszeletelt, kicsumázott paprikát és a paradicsomot is, majd a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk.
Fedővel lefedjük. A sütés vége felé a megsült szűzérméket beletesszük, pár perc alatt összesütjük.

A lisztet a tejszínnel elkeverjük és a gombás szűzérméhez öntjük és összeforraljuk. Petrezselyemmel tálaljuk.
Köretként hasábburgonyát sütöttem, de tálalhatjuk tésztával vagy rizzsel is.

A sült hússzeleteket a tejszínes gombához adjuk, rövid ideig a szószban állni hagyjuk.