Tárkonyos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 30 dkg csirkemell filé
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vaj
- 100 ml szárnyas alaplé
- 200 ml főzőtejszín
- 100 gramm mirelit zöldborsó
- 2 teáskanál morzsolt tárkony
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.
A húst vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal ízesítjük és megszórjuk a liszttel.
Az olajat 1/2 evőkanál vajjal felforrósítjuk, hozzáadjuk a húst és kb. 5 percig sütjük, majd kivesszük.
A maradék vajat a pecsenyezsírhoz adjuk, amin a hagymát megdinszteljük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a tárkonyt és a zöldborsót, felforraljuk, majd lassú tűzön kb 5 percig főzzük.
A húst visszatesszük a mártásba és további 2 percig főzzük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »