Tárkonyos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 30 dkg csirkemell filé
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vaj
- 100 ml szárnyas alaplé
- 200 ml főzőtejszín
- 100 gramm mirelit zöldborsó
- 2 teáskanál morzsolt tárkony
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.
A húst vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal ízesítjük és megszórjuk a liszttel.
Az olajat 1/2 evőkanál vajjal felforrósítjuk, hozzáadjuk a húst és kb. 5 percig sütjük, majd kivesszük.
A maradék vajat a pecsenyezsírhoz adjuk, amin a hagymát megdinszteljük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a tárkonyt és a zöldborsót, felforraljuk, majd lassú tűzön kb 5 percig főzzük.
A húst visszatesszük a mártásba és további 2 percig főzzük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »