Tárkonyos csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 30 dkg csirkemell filé
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 100 ml szárnyas alaplé
  • 200 ml főzőtejszín
  • 100 gramm mirelit zöldborsó
  • 2 teáskanál morzsolt tárkony
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.

A húst vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal ízesítjük és megszórjuk a liszttel.

Az olajat 1/2 evőkanál vajjal felforrósítjuk, hozzáadjuk a húst és kb. 5 percig sütjük, majd kivesszük.

A maradék vajat a pecsenyezsírhoz adjuk, amin a hagymát megdinszteljük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a tárkonyt és a zöldborsót, felforraljuk, majd lassú tűzön kb 5 percig főzzük.

A húst visszatesszük a mártásba és további 2 percig főzzük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.