Szaftos csirkemell sült burgonyával recept

Hozzávalók:
Hús:
- 4 szelet csirkemellfilé
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
- fűszerpaprika
- kevés olaj
Szaft:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 darab aszalt paradicsom (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
- 1 evőkanál paradicsom paszta
- 1 dl tejszín
- 1 marék sajt
- só
- bors
- kevés olaj
Tálaláshoz:
- tepsis sült burgonya
Elkészítése:
A húsok mindkét oldalát fűszerezzük (só, bors, fokhagyma granulátum) és kevés olajjal locsoljuk. A húsokat tepsibe tesszük, alufóliával lefedjük és kb 20 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben.
20 perc után kivesszük a sütőből, de rajta hagyjuk a fóliát.
A szafthoz meghámozzuk a hagymákat. A vöröset apróra vágjuk az aszalt paradicsommal együtt, a fokhagymát zúzzuk.
Kevés olajat forrósítunk és elkezdjük rajta dinsztelni a vöröshagymát, fokhagymát és az aszalt paradicsomot. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paradicsom pasztát is. Az egészet alaposan összekeverjük, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
Végül belekeverjük a sajtot is. Amikor a sajt elolvadt, akkor a mártásba beletesszük a húsokat és megvárjuk, amíg az egész átmelegszik.
Sült burgonyával vagy ízlés szerint más körettel és/vagy salátával tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »