Hozzávalók:
Hús:
Szaft:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A húsok mindkét oldalát fűszerezzük (só, bors, fokhagyma granulátum) és kevés olajjal locsoljuk. A húsokat tepsibe tesszük, alufóliával lefedjük és kb 20 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben.
20 perc után kivesszük a sütőből, de rajta hagyjuk a fóliát.
A szafthoz meghámozzuk a hagymákat. A vöröset apróra vágjuk az aszalt paradicsommal együtt, a fokhagymát zúzzuk.
Kevés olajat forrósítunk és elkezdjük rajta dinsztelni a vöröshagymát, fokhagymát és az aszalt paradicsomot. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paradicsom pasztát is. Az egészet alaposan összekeverjük, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
Végül belekeverjük a sajtot is. Amikor a sajt elolvadt, akkor a mártásba beletesszük a húsokat és megvárjuk, amíg az egész átmelegszik.
Sült burgonyával vagy ízlés szerint más körettel és/vagy salátával tálalhatjuk.