Sütőtökös süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g sütőtök püré
- 100 g jó minőségű étcsokoládé
- 70g cukor
- 100 g finomliszt
- 20 g apróra darált zabpehely
- 40 g vaj
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 tasak sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- pici só
Elkészítése:
A sütőtököt kockára vágjuk és kevés vízben puhára főzzük. Jól lecsepegtetjük és kihűtjük.
A csokit apró darabokra tördeljük.
A vajat felolvasztjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, valamint egyenként a tojásokat és elkeverjük.
A lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sütőporral, majd belekeverjük a tojásos masszába.
A sütőtököt pürésítjük és jól összekeverjük a lisztes tésztánkkal, majd belekeverjük a csokidarabokat
A sütőt előmelegítjük 200 fokra és sütőpapírral bélelt őzgerincformában 40 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Kevesebb cukorral is beérhetjük, ha elég édes a sütőtök
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









