Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőben sült fűszeres burgonya, diókrémes mártogatóssal és tavaszi salátával recept

Sütőben sült fűszeres burgonya, diókrémes mártogatóssal és tavaszi salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A fűszeres burgonyához:

    • 8 db közepes burgonya
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 1 ek a kedvenc fűszerkeverékünkből (nálam Görög BBQ keverék)
    • tengeri só
    • 1 kk őrölt édes nemes fűszerpaprika
    • 1 tk fokhagyma por
    • 3 ek olíva olaj

    A diókrémes mártogatóshoz:

    • 2,5 dl 20 %-os tejföl
    • 1 tk Donum Terrae Diókrém
    • 1 kk só
    • frissen őrölt bors
    • 1 kk mustár
    • 1 kk méz

    A tavaszi salátához:

    • 1 nagyobb csomag Rukkola saláta
    • Feta sajt kockára vágva
    • eper (ízlés szerinti mennyiségben)
    • Balzsamecetes olíva olaj az öntet

    Sztori:

    Tegnap esti vacsoránk elkészítését, meleg szívvel ajánlanám az ízlelőbimbók beindítására mindenkinek. Húsmentes menü, de akár kiegészülhet egy roston sült natúr hússal is a repertoár.

    Tavasszal “kinyílik a világ” a tányérunkon, frissen, helyi termelőktől beszerzett termékekkel vagyunk elhalmozva. Csupa szín-íz-vitamin dömping a téli időszakban kiéhezett szervezetnek :D

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd egy mélyebb tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A burgonyákat héjastól alaposan megmossuk, majd nyolc gerezdre vágjuk. Egy nagy tálba tesszük és meglocsoljuk olíva olajjal. A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük, majd a burgonya gerezdekre szórjuk és alaposan összerázzuk.

    Beleöntjük a sütőpapíros tepsibe és 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. Amíg sül a burgonya lesz időnk elkészíteni a szószt és a salátát.

    A szósz elkészítése:

    A tejfölben elkeverjük a diókrémet és a fűszereket, majd darált dióval díszítjük és felhasználásig a hűtőben tároljuk.

    A saláta elkészítése:

    A rukkolát alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük és tálba rendezve feta sajttal és eperrel gazdagítjuk. Ízfokozónak Modena-i balzsamecetes olajat használtam, de bármilyen szívünkhöz közel álló salátaöntet megfelel. Akár a diós dip is jó választás lehet rácsorgatva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá