Sütőben sült fűszeres burgonya, diókrémes mártogatóssal és tavaszi salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A fűszeres burgonyához:

  • 8 db közepes burgonya
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek a kedvenc fűszerkeverékünkből (nálam Görög BBQ keverék)
  • tengeri só
  • 1 kk őrölt édes nemes fűszerpaprika
  • 1 tk fokhagyma por
  • 3 ek olíva olaj

A diókrémes mártogatóshoz:

  • 2,5 dl 20 %-os tejföl
  • 1 tk Donum Terrae Diókrém
  • 1 kk só
  • frissen őrölt bors
  • 1 kk mustár
  • 1 kk méz

A tavaszi salátához:

  • 1 nagyobb csomag Rukkola saláta
  • Feta sajt kockára vágva
  • eper (ízlés szerinti mennyiségben)
  • Balzsamecetes olíva olaj az öntet

Sztori:

Tegnap esti vacsoránk elkészítését, meleg szívvel ajánlanám az ízlelőbimbók beindítására mindenkinek. Húsmentes menü, de akár kiegészülhet egy roston sült natúr hússal is a repertoár.

Tavasszal “kinyílik a világ” a tányérunkon, frissen, helyi termelőktől beszerzett termékekkel vagyunk elhalmozva. Csupa szín-íz-vitamin dömping a téli időszakban kiéhezett szervezetnek :D

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd egy mélyebb tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A burgonyákat héjastól alaposan megmossuk, majd nyolc gerezdre vágjuk. Egy nagy tálba tesszük és meglocsoljuk olíva olajjal. A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük, majd a burgonya gerezdekre szórjuk és alaposan összerázzuk.

Beleöntjük a sütőpapíros tepsibe és 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. Amíg sül a burgonya lesz időnk elkészíteni a szószt és a salátát.

A szósz elkészítése:

A tejfölben elkeverjük a diókrémet és a fűszereket, majd darált dióval díszítjük és felhasználásig a hűtőben tároljuk.

A saláta elkészítése:

A rukkolát alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük és tálba rendezve feta sajttal és eperrel gazdagítjuk. Ízfokozónak Modena-i balzsamecetes olajat használtam, de bármilyen szívünkhöz közel álló salátaöntet megfelel. Akár a diós dip is jó választás lehet rácsorgatva.