Sült paprikás cukkinihalom recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- egy kisebb cukkini héjastól (30-40 dkg)
- egy db sült pirospaprika
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt színes bors
- 3 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál zabliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyemzöld
- 1 evőkanál tökmag, de lehet napraforgómag is
- 1 evőkanál olívaolaj + a sütéshez 3-4 ek olaj
Elkészítése:
A cukkinit héjastól a reszelő durva fokozatával lereszeljük és állni hagyjuk legalább 20 percig.
A felaprított hagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az egyik gerezd zúzott fokhagymát és feldarabolt, elősütött és meghámozott paprikát.
A cukkinit kifacsarjuk, hozzáadjuk a hagymás masszát, a zabpelyhet, a lisztet. Egy tojással összekeverjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a borsot és a tökmagot. Jól formázható masszát kell kapjunk. Ha túl lágy lenne liszttel pótoljuk.
A felforrósított olajba egy evőkanállal kis halmokat rakunk és készre sütjük.
Sült paprikával kínáljuk.
Tipp:
A sült paprika finom és különleges ízt ad az ételnek. saját ötlet alapján készült.
A paprika sütésekor mindig teszek a fagyasztóba sült paprikát, melyet levesekhez, salátához, zöldség raguhoz használok.