Sült paprikás cukkinihalom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- egy kisebb cukkini héjastól (30-40 dkg)
- egy db sült pirospaprika
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt színes bors
- 3 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál zabliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyemzöld
- 1 evőkanál tökmag, de lehet napraforgómag is
- 1 evőkanál olívaolaj + a sütéshez 3-4 ek olaj
Elkészítése:
A cukkinit héjastól a reszelő durva fokozatával lereszeljük és állni hagyjuk legalább 20 percig.
A felaprított hagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az egyik gerezd zúzott fokhagymát és feldarabolt, elősütött és meghámozott paprikát.
A cukkinit kifacsarjuk, hozzáadjuk a hagymás masszát, a zabpelyhet, a lisztet. Egy tojással összekeverjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a borsot és a tökmagot. Jól formázható masszát kell kapjunk. Ha túl lágy lenne liszttel pótoljuk.
A felforrósított olajba egy evőkanállal kis halmokat rakunk és készre sütjük.
Sült paprikával kínáljuk.
Tipp:
A sült paprika finom és különleges ízt ad az ételnek. saját ötlet alapján készült.
A paprika sütésekor mindig teszek a fagyasztóba sült paprikát, melyet levesekhez, salátához, zöldség raguhoz használok.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »