Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos, sonkás, sajtos omlett recept

Spenótos, sonkás, sajtos omlett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg spenót
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 5 dkg sonka
    • 5 dkg kemény sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt fekete bors
    • 1 dl tej
    • 1 ek liszt
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A spenótot alaposan megmosom, félbevágom, a paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom. A sajtot lereszelem, a sonkát felkockázom.

    A tojást összekeverem a tejjel, a liszttel és a sajt felével. Sózom, borsozom.

    Egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát, egy keveset félreteszek. Ráteszem a spenótot, a fokhagymát és a paradicsomot. Kis idő után hozzáöntöm a tojást. Megsütöm.

    Rakok rá egy chilit, és rászórom a félretett sonkát, s a sajt másik felét.

    Tipp:

    A hűtőben volt még spenót, amivel kezdeni kellett valamit, s nem volt kedvem sokáig főzőcskézni, így egy omlett mellett döntöttem.

    A spenótos, sonkás, sajtos omlett kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 114 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá