Spenótos, sonkás, sajtos omlett

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 5 dkg sonka
  • 5 dkg kemény sajt
  • 2 tojás
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl tej
  • 1 ek liszt
  • olívaolaj

Elkészítése:

A spenótot alaposan megmosom, félbevágom, a paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom. A sajtot lereszelem, a sonkát felkockázom.

A tojást összekeverem a tejjel, a liszttel és a sajt felével. Sózom, borsozom.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát, egy keveset félreteszek. Ráteszem a spenótot, a fokhagymát és a paradicsomot. Kis idő után hozzáöntöm a tojást. Megsütöm.

Rakok rá egy chilit, és rászórom a félretett sonkát, s a sajt másik felét.

Tipp:

A hűtőben volt még spenót, amivel kezdeni kellett valamit, s nem volt kedvem sokáig főzőcskézni, így egy omlett mellett döntöttem.