Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos-sonkás rétes recept

Spenótos-sonkás rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg előhűtött édes omlós tészta (nem tévedés!)
    • 25 dkg friss spenót
    • 10 dkg ömlesztett sajt
    • 1 gömböc mozzarella
    • pár szelet sonka
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • só, bors, szerecsendió
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    Elkészítése:

    A spenótot megtisztítjuk és pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük és lecsepegtetjük késsel apróra vágjuk.

    Az ömlesztett sajthoz keverjük a spenótot, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük szerecsendióval, ez után hozzákeverjük a zsemlemorzsát.

    A tésztát letekerjük és két oldalon bevagdossuk 2-3 cm -ként.

    A tészta közepére fektetjük a sonka szeleteket és rátesszük a spenótos krémet.

    Erre kerül a mozzarella amit előzőleg szeleteltünk. A bevagdosott széleket ráhajtjuk és lekenjük tojással. 180°előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá